Recepten voor koekjes

Je hond verwennen is gemakkelijk en hoeft zeker niet duur te zijn! Bij Andapanda zijn we ervan overtuigd dat de voedingswaarde van je hond bij de dagelijkse maaltijden moet zitten. 

Een beloning voor je favoriete knuffelcontact (is altijd verdiend) maar moet vooral lekker zijn en liefst niet te ongezond. Snacks dienen echter met mate gegeven te worden (je hond zal altijd meer verdienen dan je eigenlijk mag geven) en mogen vooral niet te ongezond zijn.

Je kan deze dan ook gemakkelijk zelf bereiden!  Dit in tegenstelling tot de 'hoofdmaaltijd', die vrij complex samen te stelle

schattig hondenvoer brokken treats snoep hond puppy trainers

n is als je na het hele kookproces nog wil weten welke voedingswaarde je precies overhoudt. 

Hier verzamelen we wat receptjes die je op weg kunnen helpen.

 

Over het algemeen hoef je eigenlijk echt niet zoveel moeite te doen!

Appel, wortel, bananen, bosbessen, mandarijntjes, broccoli, peer, mango, groene boontjes. Als je zorgt dat er geen klokhuis, of grote pit bij zit, kan je je hond gemakkelijk belonen met groenten en fruit dat je sowieso al in huis hebt.

Nog enkele algemene tips:

– Gebruik geen look, ui, champignons, rabarber, avocado en druiven. Vermijd verder ook nootmuskaat, cacaopoeder en zout.

– Pindakaas is een heel dankbaar product. Veel honden zijn er zot op. Let wel dat er geen xylitol in de pindakaas zit. Dit is een artificiële zoetstof die zeer giftig is voor honden.

– Basilicum, peterselie, kaneel en kurkuma zijn met mate dan weer wel te gebruiken. Bedenk wel dat de smaakpapillen van je hond niet zo verfijnd zijn. Veel smaakmakers hoef je dan ook niet toe te voegen (en erg blij zal je hond ook niet zijn met pittige specerijen -al heb je altijd fijnproevers met een sterke maag-.

– ‘Vloeibare rook’ kan in sommige recepten een leuk extra’tje zijn. Bedenk wel dat dit niet heel erg gezond en vaak onnodig is. Over het algemeen woorden honden vooral aangetrokken door de geur van eiwitten en deze hoeven zeker niet dierlijk te zijn. (Als het alternatief vleessnacks zouden zijn doordat je hond hier gewoon aan is geraakt kan het gerookte een aantrekkelijke geur zijn, ook bij vleessnacks wordt dit overigens vaak toegevoegd. Sowieso blijft "met mate" het belangrijkste devies.

– Het geheime ingrediënt zoals steeds is liefde. :) Als je hond snapt dat je haar/hem beloont zal ze steeds dankbaar zijn. Wat deze beloning precies is of hoe ze smaakt is dan uiteindelijk van ondergeschikt belang!