Simpele recepten voor hondensnacks (4)

Banaan, pindakaas, amandelkoekjes met peterselie

Banaan, pindakaas, amandelkoekjes met peterselie lekker!

Recept van Serving Realness:

https://servingrealness.com/homemade-vegan-dog-treat-recipe-nut-pulp/

Ingrediënten
- 2 “eieren” (Gebruik hiervoor no-egg of 1 eetlepel gemalen lijnzaad + 3 eetlepels water per "ei")
- 1 geprakte banaan
- 1/2 kopje pindakaas, glad
- 1/4 kopje kokosolie
- 1 1/4 kop notenpulp overgebleven van zelfgemaakte notenmelk (of gewoon amandelmeel)
- 1 kopje havermeel (havermout gemalen tot meel)
- 1 theelepel baksoda (natruimbicarbonaat)
- 1/4 kopje gehakte peterselie


Instructies
1. Verwarm de oven voor op 180°
2. Meng het ei-substituut en zet een paar minuten opzij
3. Meng in een grote kom de “eieren”, banaan, pindakaas, en kokosolie.
4. Zeef in een aparte kom het meel en baksoda en meng
5. Roer het droge in de natte kom en meng tot zich een deeg vormt
6. Voeg als laatste de gehakte peterselie toe
7. Breng het deeg over op bakpapier (of een licht met bloem bestoven oppervlak)
8. Rol uit tot een lap van 1/2-1 inch en snijd in de gewenste vorm
9. Breng de gesneden koekjes over naar een beklede bakplaat en bak ze 15-20 minuten, halverwege omdraaien.
10. Laat volledig afkoelen en bewaar in een luchtdichte verpakking

(De koekjes zijn tot een maand houdbaar in een afgesloten verpakking.)


Banaan-pompoen-haver koekjes

Banaan-pompoen-haver koekjes lekker plantaardig hond

Recept van: Loose Leaf Vegan:

http://looseleafvegan.blogspot.com/2015/02/vegan-gluten-free-3-ingredient-pet.html

Ingrediënten (voor ongeveer 24 koekjes):
– 125 g pompoenpuree (Uit blik of zelf gemaakt)
– 2 zeer rijpe bananen
– 300g haver


Instructies
1. Verwarm de oven voor op 180° graden en vet een bakplaat licht in.
2. Mix de havermout in een keukenmachine tot een fijn poeder en schep er dan een beetje uit om een kneedvlak op je aanrecht mee te bestuiven.
3. Pureer de bananen samen met de pompoen in een grote kom tot er een pasta ontstaat. Doe de rest van het havermeel erbij en roer door.
4. Leg het deeg op het met havermeel bestoven oppervlak en kneed tot alle bloem is opgenomen. Rol het deeg uit tot het ongeveer 15 cm dik is en snijd er de koekjes uit in de vorm die u wilt. Herhaal dit naar behoefte tot u al het deeg hebt opgebruikt.
5. Bak de koekjes 8-10 minuten en laat ze volledig afkoelen.