Simpele recepten voor hondensnacks (3)
Gedroogde zoete aardappel schijfjes
Recept van Threelittlechickpeas.
https://www.threelittlechickpeas.com/sweet-potato-dog-treats/
METHODE 1 met een conventionele oven:
1 Verwarm de oven voor op 120˚ C.
2 Snijd de zoete aardappelen in plakjes van minstens ½ cm dik.
3 Leg de zoete aardappelrondjes op een siliconenmatje of bakpapier op bakplaten.
4 Laat gedurende 2½-3 uur garen.
5 Keer de aardappelen halverwege om.
6 Controleer na twee uur of ze gaar zijn en daarna om de 15 minuten tot ze de gewenste knapperigheid hebben.
7 Laat volledig afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte verpakking in de koelkast.
METHODE 2 met een droog oven:
1 Snijd de zoete aardappelen ½ cm dik.
2 Leg de plakjes op de rekken van de voedseldroger.
3 Stel de oven in op 60˚.
4 Droog gedurende 6-7 uur, afhankelijk van hoe knapperig je de schijfjes wil hebben.
5 Bewaar ze in een luchtdichte verpakking in de koelkast.
Wortel pupcakes
Recept van Nick van ServingRealness.
https://servingrealness.com/pb-dog-cupcake-recipe/
Ingrediënten
Voor de cakejes
- 1 kop volkoren tarwemeel
- 1/4 kopje garbanzo meel
- 1/4 kopje havermeel (of tot meel gemalen gerolde haver)
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel zuiveringszout
- 1 kopje (+ 2 eetlepels) ongezoete amandelmelk
- 1/2 kopje gladde, ongezoete, ongezouten 100% pindakaas
- 1/4 kopje kokosolie
- 1/2 kopje wortel, geschild en geraspt
- 1/2 theelepel kaneelpoeder (facultatief)
Voor de topping:
- 1/2 kopje kokosyoghurt
- 2 eetlepels gladde pindakaas
- 2 1/2 eetlepels maïzena
Instructies
1. Verwarm de oven voor op 350º en bekleed een muffinvorm met bakjes
2. Zeef in een grote kom het meel, baksoda en bakpoeder samen zodat er geen grote klonters overblijven
3. Meng de rest van de ingrediënten erdoor met een spatel en pas op dat u niet te veel mengt
4. Als het deeg te taai lijkt, een scheutje melk toevoegen
5. Vul de kopjes voor 3/4