Simpele recepten voor hondensnacks

Pindakaas-wortel-pupcakes

Ingrediënten
1 cup bloem
1/4 cup pindakaas
1/4 cup olijfolie
1/3 cup ahornsiroop (of agave of rijst of ...)
3 el soja-yoghurt
2tl bakingpoeder
1 cup geraspte wortelen

Instructies
Verwarm de oven voor op 175° C. Meng alles behalve de wortelen tot een glad mengsel. Voeg dan de geraspte wortelen toe en meng goed onder elkaar.
Vul de cupcakepapiertjes tot 2/3de en bak gedurende 20 minuten.
Laat afkoelen.

Mix voor de frosting enkele eetlepels pindakaas en sojaroom tot een glad mengsel. Wij voegden op het gevoel room toe totdat we het goed vonden. Spuit de frosting op de pupcakes en versier met een vegan hondensnoepje of met de tofu-wortel-koekjes.

Tofu-wortel-koekjes

Ingrediënten
125 gr tofu
125 gr geraspte wortelen een handvol fijngehakte peterselie
15 gr plantaardige boter
3 el soja-yoghurt
1 tl bakingpoeder
250 gr bloem

Instructies
Pureer de tofu, de peterselie, de worteltjes, de sojayoghurt en de boter met de staafmixer tot een glad mengsel. Mix stilletjesaan de bloem onder het mengsel. Gebruik hiervoor een (hand)mixer met deeghaken. Rol het deeg uit tot 0,5 cm en steek vormpjes uit.
Bak gedurende 1/2 à 1 uur op 180° C.
Laat afkoelen. In een goed afgesloten doos kan je de koekjes lang bewaren.

Pindakaaskoekjes

Ingrediënten (voor ongeveer 20 koekjes)
125 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
4 eetlepels pindakaas
110 ml plantaardige melk


Instructies
Begin met het voorverwarmen van je oven op 200 graden. Mix in een kom de melk met de pindakaas. Mix in een andere grote kom de bloem met het bakpoeder. Voeg aan het bloem met bakpoeder het pindakaas mengsel toe en kneed hier een deeg van. Strooi wat bloem uit over je werkblad en rol met een deegroller het deeg uit tot ongeveer 1 cm dikte.
Steek met een vormpje koekjes uit en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Ga zo door totdat het deeg op is. Zet de koekjes voor circa 20 minuten in de oven.


Veenbes Kaneel Hondenkoekjes

Ingrediënten (Voor ongeveer 20 koekjes)
1 kop glutenvrije gerolde haver


1/2 kop pompoenpuree
1 eetlepel plantaardige olie of gesmolten kokosolie
1 eetlepel gemalen lijnzaad + 3 eetlepels warm water
1/4 theelepel kaneel
Snuifje zout
1/4 kopje gedroogde veenbessen

Instructies
Verwarm de oven voor op 180°
Voeg het gemalen lijnzaad toe aan de 3 eetlepels warm water en laat 5 minuten staan.
Meng de havermout, pompoenpuree, olie, kaneel, zout en het lijnzaadmengsel en roer door elkaar.
Schep de gedroogde cranberry's erdoor.
Vorm het deeg tot koekjes van 4 cm (of de gewenste grootte/vorm) en leg ze op een bakplaat met antiaanbaklaag.
Bak 10-12 minuten.