Simpele recepten voor hondensnacks (5)

Blissful Banaan- Vlas koekjes

Blissful Banaan- Vlas koekjes lekker plantaardig snack hond

Recept van Kathy Hester: Healthy Slow Cooking

https://healthyslowcooking.com/make-banana-flax-vegan-dog-biscuits/

Ingrediënten

- 2 eetlepels gemalen lijnzaad

- 1 kop (Ierse) haver

- 1 kopje volkoren meel

- 1 theelepel kaneel

- 1/4 theelepel zout

- 1/3 kopje gesmolten kokosolie

- 1 grote banaan gepureerd

- 1/4 kopje water

 

Instructies

- Bedek een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.

- Doe het lijnzaad, de havermout, het meel, de kaneel en het zout in een mengkom of mixer. Meng tot alles goed gemengd is.

- Voeg de kokosolie en banaan toe en meng alles goed door elkaar. Voeg 1/4 kopje water toe en mix verder. Als je met de hand kneed, moet je misschien een beetje extra water toevoegen om het samen te laten komen.

- Meet 1 eetlepel koekjesdeeg af en druk het plat op het koekjesblad. Ik gebruik een koekjesschep en maak het plat met de achterkant van een houten lepel. Herhaal dit tot je al het deeg op hebt.

- Bak gedurende 20 minuten.

 

 

Banaan-pindakaas-haver koekjes

Banaan-pindakaas-haver koekjes lekker zelfgemaakt huisdier snoep

Recept van Flora and Vino

https://www.floraandvino.com/3-ingredient-peanut-butter-banana-dog-treats/

Ingrediënten

1 1/2 kopjes glutenvrije ouderwetse gerolde haver

1/2 kop natuurlijke pindakaas

1 grote rijpe banaan (of 2 middelgrote bananen), fijngemaakt

Instructies

Verwarm de oven voor op 350°F en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Mix de haver in een blender tot je een fijne bloem hebt, of gebruik in plaats daarvan havermeel. Zet apart.

Pureer de pindakaas en rijpe banaan in een grote kom. Voeg het havermeel toe en prak met een vork tot een dik en goed gemengd deeg. Als het kruimelig is, voeg dan 2-4 eetlepels meer pindakaas toe en meng opnieuw. Je wilt dat het deeg stevig, kleverig en buigzaam is

-Rol het deeg uit tot een dunne plak van ongeveer 1,5 cm dik en snijd ze in vormpjes met een koekkoek. U kunt er ook balletjes van rollen van ongeveer 1 eetlepel en deze met uw handen platdrukken voor een eenvoudig rond koekje.

-Bak gedurende 15 minuten tot de onderkant lichtbruin is. Laat 10-15 minuten afkoelen alvorens te proeven of te delen met je pup!

 

In een luchtdichte verpakking in de koelkast tot 2 weken te bewaren!

 

 

Pompoen—pindakaas-haverkoekjes

pompoen haver heerlijke hondenkoekjes heerlijk getest

Recept door Lisa Kitahara (Subie is de naam van haar hondje)

https://okonomikitchen.com/vegan-pumpkin-dog-treats/

Ingrediënten

Pompoen puree (185g)

Pindakaas (60g)

2 tbsp Vlasmeel

Havermeel (160-180g)

1/2 tsp kaneel (optioneel)

Instructies

1. Voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 180°

2. Combineren: Voeg de pompoenpuree, pindakaas, lijnzaadmeel en kaneel (indien gebruikt) in een keukenmachine en mix tot gecombineerd.

3. Verwerk: Voeg het havermeel toe en verwerk tot een deeg ontstaat.

4. Snijden: Bloem een snijplank lichtjes en rol het deeg uit (ongeveer 1/4 inch dik). Snijd met een koekjesvorm zoveel mogelijk stukjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Verzamel de rest van het deeg en herhaal tot het deeg op is.

5. Bakken: bak gedurende 30-35 minuten.

6. Laat ze afkoelen op een koelrek en bewaar ze 1 week in de koelkast of 2 maanden in de vriezer.